Suroviny :
600g hladkej múky
200g práškového cukru
150g masla
3 vajíčka
6 PL medu
1 ČL sódy bikarbóny
1 ČL mletej škorice
1 ČL perníkového korenia
2 PL kakaa
Maslo na vymastenie plechu a 1 vajíčko na potretie perníčkov.
Poleva na zdobenie :
Bielok
Práškový cukor
Pár kvapiek citrónu pre lesk
Postup:
Všetko spolu spracujeme (nezľaknite sa, ak bude cesto veľmi lepkavé, je to v poriadku). Vyvaľkáme cesto na hrúbku cca 3mm a môžeme vykrajovať. Perníčky poukladáme na vymastený alebo papierom vystlaný plech a pečieme v rúre približne 4-5 minút pri teplote 200°C. Perníčky hneď po vybratí z rúry, ešte horúce treba potrieť vajíčkom, aby boli pekne lesklé.
Po vychladnutí zdobíme vyšľahaným bielkom.
Tieto perníčky sú hneď mäkké. Kakao ich urobí tmavšie a pekne na nich vynikne zdobenie.
Dobrú chuť 🙂
vložila:
Lenka